Langkau ke kandungan utama

Hubungi rotiBeku


Terus email ke dekulife [@] gmail [.] com , aku akan balas secepat mungkin

Please email to dekulife [@] gmail [.] com , i will respond ASAP





ROTI BEKU


Roti beku



Logo ROTI BEKU


Catatan popular daripada blog ini

8 pautan Google yang pengguna mesti tahu

Adakah Google tahu dimana anda berada sekarang? Apakah minat kita juga diketahui Google? Dimana google simpan setiap perkataan yang kita pernah taip di Google chrome? Telefon terlupa letak kat mana?

8 link Google yang penting
Google sentiasa merekodkan semua data kita dalam produk google yang kita gunakan secara sedar atau tidak. 8 link ini boleh kita gunakan untuk melihat balik apa yang google simpan.

1. passwords.google.com

Google simpan rekod username dan password yang kita masukkan dipelbagai laman web semasa Google Chrome atau Android.

Google sediakan laman web untuk kita semak semua rekod ini semula.


2. google.com/android/devicemanager

Kita boleh gunakan link ini untuk tengok cek Smartphone Android berdaftar dengan akaun kita.

Boleh gunakan untuk cari lokasi semasa smartphone kita kalau phone tu tengah hidup dan ada sambungan internet. Boleh macam miss call lagi phone tu.

Boleh juga gunakan untuk kunci dan padam data sekiranya phone kita hilang.

3. accounts.google.com/SignUpWitho…

DoTa 2 The Boston Major - Hari Kedua Main Event | 8 & 9 Disember

Aku tertidur awal semalam, banyak game terlepas ... argh! Tak dapat tengok team faceless beraksi, sedih gua, bertambah lagi sedih sebab kalah pulak. Okay, seperti hari pertama Main Event Boston Major semalam, hari kedua juga berlangsungnya pusingan penyingkiran. 4 pasukan layak ke peringkat suku-akhir sekiranya menang, dan 4 pasukan lagi akan tersingkir. Setiap pasukan yang tersingkir membawa pulang RM 277,090.63 (USD$ 62,500).

Hari kedua dimulakan dengan Digital Chaos menang agak mudah menentang pasukan faceless, nampak porak peranda terutamanya game 2. Digital Chaos menang 2:0. Siri seterusnya antara Team NP dan Ehome. Hampir semua ahli antara kedua team ini merupakan vateran dalam DoTa 2, orang kata ayam lama ar, terutamanya Ehome ..! yosh! Sejak dari semalam, semua siri berkesudahan 2:0, tetapi pertembungan antara NP dan Ehome berkesudahan 2:1 dengan kemenangan milik NP, dan Scientists Still Baffled


Jam menunjukkan pukul 5.40 pagi, aku terjaga dari tidur, terus gosok gigi, ambil w…

Download Update terbaru DotA 2 Patch 7.00 di Main Client

Lebih kurang pukul 8:30 pagi tadi, 13 Disimber 2016, patch 7.00 DotA 2 sudah boleh dikemaskini di Main Client. IceFrog sendiri yang tweet buat pengumuman.


Jadi aku pagi tadi semak saiz update lebih kurang 6.1 GB, dengan kelajuan internet rumah aku hanya boleh download 120 KB/s, aku perlukan lebih kurang 15 jam, aiyaa!

Perubahan dalam pacth amat ketara berbanding patch sebelum ini seperti aku tulis dalam post Final Major Boston. Jadi memang betul la. Aku tak dapat tulis semua perubahan dalam dota 2 dekat sini, boleh rujuk laman web dota2.com/700

5 kategori perubahan besar DotA 2 dalam Patch 7.00
1. Hero Baru - Monkey King

Dalam page ini ada lore mengenai Monkey King, Komik, Set Terrain dan Arcana baru.

2. HUD Baru

Dengan kata lain perubahan besar dari segi interface, iaitu rupa bentuk game tu sendiri contohnya minimap, top bar, list kedai, courier, inventory dan lain-lain

3. Pra-Game Baru


Ada perubahan semasa fasa pemilihan game, dengan pelbagai info berguna untuk membuat keputusan dan 3…